Veelgestelde vragen

Onderstaand hebben wij de meest gestelde vragen voor u beantwoord. Heeft u hierna nog vragen dan kunt u altijd per mail of telefonisch bij ons terecht.

 • 1. Hoeveel dagen heb ik nodig om te leren skien?

Wij bieden een 3 daagse cursus aan, in deze drie dagen gaan wij van volledig beginner naar parallel skien. U kunt uiteraard ook 1 dag les nemen, echter is het vaak zo dat de meeste personen toch in ieder geval 2 dagen les nemen om zelfverzekerd genoeg op de piste te staan.

 • 2. Wat voor kleding heb ik nodig voor de skilessen?

U heeft voor de ski/snowboardlessen een skibroek nodig, een warme jas en verplicht zijn handschoenen. Wanneer u geen handschoenen aan heeft zijn wij genoodzaakt u de toegang tot de skiles te ontzeggen, dit is voor uw eigen veiligheid. Als laatse raden wij aan om bij zon een zonnebril te dragen en bij sneeuwval een skibril.

 • 3. Waarom mogen kinderen onder de 4 jaar geen skilessen volgen?

De reden hiervoor is omdat kinderen onder de 4 jaar, de kracht nog niet in hun lichaam hebben om de skilessen vol te houden en ook de aandacht hier niet voor op kunnen brengen. Dit is uit ervaring gebleken.

 • 4. Heeft u kinderopvang?

Wij bieden geen kinderopvang aan.

 • 5. Eten de kinderen met de skileraren?

De kinderen lunchen bij ons niet met de skileraren. Daar de skileraren vrijwel direct weer door moeten met hun volgende skiles, vragen wij u ook de kinderen echt op tijd op te halen op de afgesproken plaats.

 • 6. Heb ik een skiliftpas nodig voor de ski/snowboardlessen?

Voor de beginners skilessen(1e dag) is het afhankelijk van de piste waar de les gegeven wordt welke skipas u nodig heeft. Dit variert tussen een 25 punten kaart of een 50 punten kaart. Deze kaarten zijn over het algemeen voordeliger dan een volledige dagkaart.

Voor de lichtgevorderde(2e dag) en gevorderde skilessen( 3e dag) raden wij u een dagpas/meerdaagse pas aan, natuurlijk afhankelijk van het aantal dagen dat u van plan bent om te skien.

Voor de beginners cursus(1e dag)  van het snowboarden heeft u geen skipas nodig, dit omdat het heel zelden voorkomt dat de groep de eerste dag de lift gaat gebruiken. Uiteraard adviseren wij u wel om geld bij u te hebben indien de groep toch met de eerste les in de skilift gaat.

Voor de 2e dag van de snowboardcursus heeft u een dagpas/meerdaagse pas nodig, natuurlijk afhankelijk van het aantal dagen dat u van plan bent om te snowboarden.

Bovenstaand is allemaal een ADVIES voor de skilessen, uiteraard bent u vrij in uw keuze betreffende de aanschaf van een skipas, echter wanneer uw skipas niet toereikend is voor de les is dit uw eigen verantwoording.

 • 7. Ik ben bang geworden door een blessure/ongeluk wat voor een les moet ik nu boeken?

Bent u door een blessure, of ongeluk, angstig op de piste geworden dan raden wij u aan om een privé cursus te boeken op basis van beschikbaarheid. Dit zodat wij u op uw eigen niveau kunnen helpen en de cursus niet te snel of te langzaam zal gaan.

 • 8. Kan ik ook samen met mijn kinderen skilessen volgen?

Wij bieden de skilessen aan in categorien gebaseerd op leeftijd. Dit doen wij omdat iedere leeftijdscategorie zijn of haar eigen leerwijze heeft. Dit hebben wij uit ervaring geleerd en wij vragen u dan ook dit te respecteren en iedereen bij zijn of haar juiste leeftijdscategorie in te delen. Het is net als op school, hier heeft ook iedereen van zijn eigen leeftijd een klas.

 • 9. Kunnen onze kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep?

Wij bieden de skilessen aan in categorien gebaseerd op leeftijd. Dit doen wij omdat iedere leeftijdscategorie zijn of haar eigen leerwijze heeft. Dit hebben wij uit ervaring geleerd en wij vragen u dan ook dit te respecteren en iedereen bij zijn of haar juiste leeftijdscategorie in te delen. Het is net als op school, hier heeft ook iedereen van zijn eigen leeftijd een klas.

 • 10. Is het dragen van een helm verplicht?

Het dragen van een helm is bij ons niet verplicht, wij raden u het wel ten sterkste aan voor u en uw eigen veiligheid.

 • 11. Uit hoeveel personen bestaat een lesgroep?

Onze skilesgroepen bestaan uit maximaal 12 personen.

Bij de snowboardlessen bestaat de groep maximaal uit 8 personen.

De allerkleinste van 4 tot 6 jaar zitten in een groep van maximaal 8 bij 1 leraar en bij 2 leraren in een groep van maximaal 12.

 • 12. Hoelang duurt een ski/snowboardles voor jeugd en volwassenen?

U kunt kiezen uit twee lestijden op één dag namelijk van:

10.00 tot 11.30 uur EN 13.30 tot 14.45 uur.
OF
12.00 tot 13.30 uur EN 15.00 tot 16.15 uur.

Dit betekend dus dat u twee keer op een dag les heeft. Het is niet mogelijk het eerste deel over te slaan en alleen deel te nemen aan het tweede deel van de les, dit omdat u dan lesstof gemist heeft van het eerste deel.  Dit geldt ook als u te laat voor de les arriveert, u kan dan ook niet meer deelnemen aan het tweede deel van de les.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat wanneer de groep kleiner is dan 5 personen, de lestijd naar evenredigheid wordt ingekort.

 • 13. Hoelang duurt een skiles voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar

U kunt kiezen uit de volgende lestijden, indien beschikbaar:

 1. 10.00 uur tot 11.30 uur (deze les is enkel in de weekenden en NL schoolvakanties te boeken.)

 2. 12.00 uur tot 13.30 uur (deze les is dagelijks te boeken.)

 3. 13.30 uur tot 15.00 uur (deze les is enkel in de weekenden en NL schoolvakanties te boeken.)

 • 14. Hoelang van te voren moet ik aanwezig zijn voor de aanmelding van mijn online reservering of aanmelding ter plaatse?

Wij vragen u minimaal een uur vooraf aanwezig te zijn bij de eerste aanmelding voor de skilessen. Vooral in de weekenden vragen wij u rekening te houden met lange wachttijden, wij proberen dit uiteraard zo minimaal mogelijk te houden. Daarnaast komt kijken dat u ook het skimateriaal vaak nog moet huren, wat eveneens in de weekenden een flinke wachttijd kan hebben.

 • 15. Komt u voor één dag op en neer naar Winterberg?

Dan vragen wij u de skilessen van 12.00 uur te reserveren, dit omdat uit ervaring is gebleken dat het zeer regelmatig voorkomt dat het gasten niet lukt om voor de les van 10.00 uur op tijd aanwezig te kunnen zijn.

 • 16. Hoe lang van te voren moet ik bij het verzamelpunt aanwezig zijn voor mijn cursus?

Wij vragen u een kwartier van te voren bij het verzamelpunt te verzamelen waarbij u het skimateriaal en skipas al in uw bezit heeft.

 • 17. Kan ik mijn gereserveerde skilessen nog annuleren?

Hiervoor verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

 • 18. Waarom kan ik niet meer dan 3 dagen beginnerscursus skiles boeken?

Wij bieden een cursus aan die maximaal drie dagen duurt. Dit houdt in dat u op dag 1 de bochten gaat leren maken en de lift gaat leren gebruiken. Dag 2 gaat u de bochten verfijnen en al een beetje parallel leren skien. Op dag 3 gaan we u parallel leren skien. Hierna bieden wij geen cursus meer aan. Wilt u toch graag meer leren na deze derde dag raden wij u aan naar de mogelijkheden voor een prive les te vragen.

 • 19. Waarom kan ik niet meer dan 2 dagen licht gevorderde skiles boeken?

U stroomt in bij dag 2 van onze cursus. Dag 2 gaat u de bochten verfijnen en al een beetje parallel leren skien. Op dag 3 gaan we u parallel leren skien. Hierna bieden wij geen cursus meer aan. Wilt u toch graag meer leren na deze derde dag raden wij u aan naar de mogelijkheden voor een prive les te vragen.

 • 20. Waarom kan ik niet meer dan 1 dag een gevorderde skiles boeken?

U stroomt in bij dag 3, tevens de laatste dag, van onze curus. Op dag 3 gaan we u parallel leren skien. Hierna bieden wij geen cursus meer aan. Wilt u toch graag meer leren na deze derde dag raden wij u aan naar de mogelijkheden voor een prive les te vragen.

 • 21. Waarom kan ik onder de 10 jaar geen snowboardles boeken?

Bij de snowboardlessen is het eigenlijk hetzelfde als de kinderskilessen van 4 tot 6 jaar, ook hier is de kracht van de cursist erg belangrijk. Snowboarden is veel vallen en opstaan en ook vergt het veel doorzettingsvermogen. Uit ervaring is gebleken dat wanneer jongere kinderen deelnemen, zij het plezier helaas niet vinden in het snowboarden, daar het minder gemakkelijk leren is dan leren skien.