WINTERSPORT IN WINTERBERG VOOR IEDEREEN

Als beginner de eerste kneepjes van het skiën of snowboarden leren? Als gevorderde uw techniek verbeteren?
Of op zoek naar skiles voor de kinderen, want jong geleerd is oud gedaan?

Bij Skischool der Brabander vindt u voor elk wat wils!

Actueel weerbericht Winterberg

Dinsdag 20 maart, 07.40 uur. Bewolkt en lichte sneeuw bij -6,0 °C (gevoelstemperatuur momenteel rond -18 °C)
 
Aantal liften in bedrijf:                     18 (inclusief onze lopende band in de kinderskituin)
Natuursneeuwhoogte:                      4 cm
Kunstsneeuwhoogte:                       tot 60 cm
Ski en sneeuwconditie:                    goed tot zeer goed. Ze zijn door de harde wind van de afgelopen dagen hier en daar kaal gewaaid en kan op die plekken het wat ijzig zijn
Langlaufloipes in de omgeving van Winterberg: -
 

Weerbericht:

 
Vandaag lijkt het een prima skidag te gaan worden. De dag begint bewolkt en er trekt van noord naar zuid een neerslagfront over die tot ongeveer half 9 in de ochtend wat sneeuw achter laat, maar een dikke laag zal het niet zijn. Daarna trekt langzaam de bewolking verder en krijgt in de middag de zon een kans om tevoorschijn te komen. Bij een graad of -1 is het dan een stuk minder koud als de afgelopen dagen.
 
Morgen belooft het een prachtige skidag te gaan worden. De zon is er volop bij en bij een temperatuur die rond het vriespunt ligt en weinig wind voelt lekker voorjaarsachtig aan.
 
Donderdag wordt het weer een winterse dag met veel bewolking en er kan een paar centimeter sneeuw vallen bij ongeveer -1 graad in de middag.
 
Richting en tijdens het weekend lijkt het prima skiweer te worden. Vrijdag is er wel veel bewolking aanwezig, maar het lijkt droog te blijven. Het weekend is er ook wel wat bewolking aanwezig, maar de zon krijgt dan ook de kans om zich laten zien. De temperatuur ligt die dagen overdag enkele graden boven het vriespunt en in de nachten is er meest lichte vorst.
 
Bekend is dat de hoofdas (dat zijn minimaal 8 liften) van het skigebied in ieder geval tot en met 2e paasdag zal blijven draaien. Vanaf dinsdag 3 april zal er waarschijnlijk nog een enkele lift draaien in verband met de Duitse schoolvakanties die op zondag 8 april eindigen. Vanaf maandag 9 april zal het skigebied naar alle waarschijnlijkheid dan definitief sluiten.
Dienstag, 2018-03-20

Min. Temp.: -8.1
Max. Temp.: -0.9
Kans op neerslag: 80 %
Zonsopgang: 06:29
Zonsondergang: 18:39
Mittwoch, 2018-03-21

Min. Temp.: -4.4
Max. Temp.: -0.5
Kans op neerslag: 40 %
Zonsopgang: 06:27
Zonsondergang: 18:41
Donnerstag, 2018-03-22

Min. Temp.: -4.2
Max. Temp.: -0.6
Kans op neerslag: 80 %
Zonsopgang: 06:25
Zonsondergang: 18:42