HET SKIGEBIED VAN WINTERBERG IN ÉÉN OOGOPSLAG

PERFECT SKI ÉN APRÈS-SKI PLEZIER!

Met 26 aan elkaar verbonden skiliften (waarvan 18 stoeltjesliften), 34 afdalingen, 27 pistekilometers en 360 sneeuwkanonnen is de Skiliftkarussell Winterberg is het grootste skigebied ten noorden van de Alpen! Dankzij nieuwe investeringen zijn er snellere liften en extra sneeuwkanonnen bijgekomen, en zijn ook de waterbassins uitgebreid. Dit betekent dat de vele sneeuwkanonnen in het skigebied direct achter skihotel Der Brabander in Winterberg nog beter hun werk kunnen doen! We hebben bovendien nu al meer dan 20 "all-weather" snowfactory's in de buurt die ook bij warmere temperaturen (tot 12°C!) sneeuw kunnen maken: nog meer kans op sneeuw dus! De mogelijkheden om van de sneeuw te genieten tijdens uw wintersport bij ons hotel in Winterberg zijn erg groot:

  • Skiën op blauwe, rode en zwarte pistes;
  • Snowboarden op de pistes of in het funpark met vele toffe afdalingen;
  • Met speciale sleetjes-liften de berg op, om daarna met volle vaart weer naar beneden te glijden;
  • Langlaufen op meer dan 165 km geprepareerde loipes;
  • Genieten van prachtige panorama's tijdens een winterwandeling;
  • Avondskiën op dinsdag en vrijdag op 10 tot 12 goed verlichte pistes achter het hotel.

Bekijk hier een plattegrond van het skigebied met de actueel geopende skiliften:


Skigebied info seizoen 23/24

Sneeuwhoogte in Winterberg zien op de webcams

Op de website van Skiliftkarussell Winterberg vindt u meer dan 10 webcams van het skigebied.

Geniet van de winterse sfeer of kijk of je favoriete piste al bedekt is met sneeuw! 

Skipas Winterberg

Goed te weten is dat u als overnachtende gast bij Der Brabander bij incheck de Sauerland Card ontvangt waarmee u bij de aanschaf hier ter plaatse een korting van € 4,00 p.p.p.d. op de 1- én 2-daagse skipassen ontvangt.

Een skipas voor Skiliftkarussell Winterberg kost € 48,- per dag (met de Sauerland Card korting € 44,00 per dag).  Een halve-dag pas vanaf 13.00 óf tot 13.00 uur kost € 29,-. Wanneer u voor meerdere dagen een pas koopt wordt de prijs voor u voordeliger, een 3-dagenpas heeft u bijvoorbeeld al voor maar € 116,-!

Wilt u verzekerd zijn van een skipas dan adviseren wij u vooraf een skipas aan te schaffen via deze link, (hier kan geen Sauerland Card korting uitgekozen worden, dit kan enkel hier ter plaatse). Vanwege de lange verzendtijd van de passen adviseren wij het online bestellen van skipassen tot maximaal 2 weken voor aanreis te doen. 

PARKEREN AAN DE VOET VAN DE PISTE

Natuurlijk wilt u zo centraal mogelijk parkeren tijdens uw bezoek aan Winterberg. Onze locatie biedt u daarbij alles wat u zoekt! Vanaf deze parkeerplaats aan am Waltenberg (direct naast Vakantiehotel der Brabander en onderaan de grote skiliftkarussell met z'n bekende St. Georg Sprungschanze gelegen) loopt u meteen de piste op. Skimateriaal huurt u bij de naast onze skischool gelegen Skiverhuur Brinkmann en skilessen bespreekt u heel eenvoudig bij het skischoolbureau van Skischool Der Brabander of, nog beter zodat u meteen verzekerd bent van een goede les, hier online.

U vindt het allemaal direct aan P1 op ons hotelterrein. Voor een dagkaart betaalt u slechts € 8,00 per auto. Reserveren is helaas niet mogelijk, dus de tip voor daggasten: zorg dat u uiterlijk om 9.00 uur in Winterberg bent, wat meteen de garantie geeft voor een fijne skidag. Hotel- en Appartementgasten van Vakantiehotel Der Brabander parkeren gratis op de parkeerplaats van het hotel.