Veelgestelde vragen

Onderstaand hebben wij de meest gestelde vragen voor u beantwoord. Heeft u hierna nog vragen dan kunt u altijd per mail of telefonisch bij ons terecht.

Wij bieden een 3 daagse cursus aan, in deze drie dagen gaan wij van volledig beginner naar parallel skien. U kunt uiteraard ook 1 dag les nemen, echter is het vaak zo dat de meeste personen toch in ieder geval 2 dagen les nemen om zelfverzekerd genoeg op de piste te staan.

U heeft voor de ski/snowboardlessen een skibroek nodig, een warme jas en verplicht zijn handschoenen. Wanneer u geen handschoenen aan heeft zijn wij genoodzaakt u de toegang tot de skiles te ontzeggen, dit is voor uw eigen veiligheid. Als laatse raden wij aan om bij zon een zonnebril te dragen en bij sneeuwval een skibril.

De reden hiervoor is datkinderen onder de 4 jaar de kracht in hun lichaam nog niet hebben om de skilessen vol te houden en ook de aandacht hier niet voor op kunnen brengen. Dit is uit ervaring gebleken.

Wij bieden geen kinderopvang aan.

De kinderen lunchen bij ons niet met de skileraren. Daar de skileraren vrijwel direct weer door moeten met hun volgende skiles, vragen wij u ook de kinderen echt op tijd op te halen op de afgesproken plaats.

Voor de beginners skilessen(1e dag) is het niet nodig om een liftpas aan te schaffen.
Voor de lichtgevorderde(2e dag) en gevorderde skilessen( 3e dag) raden wij u een dagpas/meerdaagse pas aan, natuurlijk afhankelijk van het aantal dagen dat u van plan bent om te skien.
Voor de beginners cursus(1e dag)  van het snowboarden heeft u geen skipas nodig, dit omdat het heel zelden voorkomt dat de groep de eerste dag de lift gaat gebruiken. Uiteraard adviseren wij u wel om geld bij u te hebben indien de groep toch met de eerste les in de skilift gaat. Voor de 2e dag van de snowboardcursus heeft u een dagpas/meerdaagse pas nodig, natuurlijk afhankelijk van het aantal dagen dat u van plan bent om te snowboarden.
Bovenstaand is allemaal een ADVIES voor de skilessen, uiteraard bent u vrij in uw keuze betreffende de aanschaf van een skipas, echter wanneer uw skipas niet toereikend is voor de les is dit uw eigen verantwoording.

Bent u door een blessure, of ongeluk, angstig op de piste geworden dan raden wij u aan om een privé cursus te boeken op basis van beschikbaarheid. Dit zodat wij u op uw eigen niveau kunnen helpen en de cursus niet te snel of te langzaam zal gaan.

Wij bieden de skilessen aan in categorien gebaseerd op leeftijd. Dit doen wij omdat iedere leeftijdscategorie zijn of haar eigen leerwijze heeft. Dit hebben wij uit ervaring geleerd en wij vragen u dan ook dit te respecteren en iedereen bij zijn of haar juiste leeftijdscategorie in te delen. Het is net als op school, hier heeft ook iedereen van zijn eigen leeftijd een klas.

Wij bieden de skilessen aan in categorien gebaseerd op leeftijd. Dit doen wij omdat iedere leeftijdscategorie zijn of haar eigen leerwijze heeft. Dit hebben wij uit ervaring geleerd en wij vragen u dan ook dit te respecteren en iedereen bij zijn of haar juiste leeftijdscategorie in te delen. Het is net als op school, hier heeft ook iedereen van zijn eigen leeftijd een klas.

Het dragen van een helm is bij ons niet verplicht, wij raden u het wel ten sterkste aan voor u en uw eigen veiligheid.

Onze skilesgroepen bestaan uit maximaal 10 personen*. Bij de snowboardlessen bestaat de groep maximaal uit 8 personen*. De allerkleinste van 4 tot 6 jaar zitten in een groep van maximaal 8 bij 1 leraar en bij 2 leraren in een groep van maximaal 12.
 
* Bij minder dan 3 personen wordt de lestijd naar evenredigheid ingekort.

U kunt kiezen uit drie lestijden op één dag namelijk van:
09.30 tot 11.30 uur OF 12.00 tot 14.00 uur OF 14.15 - 16.15
Bij minder dan 3 personen wordt de lestijd naar evenredigheid ingekort.

U kunt kiezen uit de volgende lestijden, indien beschikbaar:
    •    10.00 uur tot 11.30 uur (deze les is enkel in de weekenden en NL schoolvakanties te boeken.)
    •    12.00 uur tot 13.30 uur (deze les is dagelijks te boeken.)
    •    13.30 uur tot 15.00 uur (deze les is enkel in de weekenden en NL schoolvakanties te boeken.)

Wij vragen u minimaal een uur vooraf aanwezig te zijn bij de eerste aanmelding voor de skilessen. Vooral in de weekenden vragen wij u rekening te houden met lange wachttijden, wij proberen dit uiteraard zo minimaal mogelijk te houden. Daarnaast komt kijken dat u ook het skimateriaal vaak nog moet huren, wat eveneens in de weekenden een flinke wachttijd kan hebben.

Dan vragen wij u de skilessen van 12.00 of 14.15 uur te reserveren, dit omdat uit ervaring is gebleken dat het zeer regelmatig voorkomt dat het gasten niet lukt om voor de les van 09.30 uur op tijd aanwezig te kunnen zijn.

Wij vragen u een kwartier van te voren bij het verzamelpunt te verzamelen waarbij u het skimateriaal en skipas al in uw bezit heeft.

Hiervoor verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

Wij bieden een cursus aan die maximaal drie dagen duurt. Dit houdt in dat u op dag 1 de bochten gaat leren maken en remmen. Dag 2 gaan we in de lift, gaat u de bochten verfijnen en al een beetje parallel leren skien. Op dag 3 gaan we u parallel leren skien. Hierna bieden wij geen cursus meer aan. Wilt u toch graag meer leren na deze derde dag raden wij u aan naar de mogelijkheden voor een prive les te vragen.

U stroomt in bij dag 2 van onze cursus. Dag 2 gaat u de bochten verfijnen en al een beetje parallel leren skien. Op dag 3 gaan we u parallel leren skien. Hierna bieden wij geen cursus meer aan. Wilt u toch graag meer leren na deze derde dag raden wij u aan naar de mogelijkheden voor een prive les te vragen.

U stroomt in bij dag 3, tevens de laatste dag, van onze cursus. Op dag 3 gaan we u parallel leren skien. Hierna bieden wij geen cursus meer aan. Wilt u toch graag meer leren na deze derde dag raden wij u aan naar de mogelijkheden voor een prive les te vragen.

Bij de snowboardlessen is het eigenlijk hetzelfde als de kinderskilessen van 4 tot 6 jaar, ook hier is de kracht van de cursist erg belangrijk. Snowboarden is veel vallen en opstaan en ook vergt het veel doorzettingsvermogen. Uit ervaring is gebleken dat wanneer jongere kinderen deelnemen, zij het plezier helaas niet vinden in het snowboarden, daar het minder gemakkelijk leren is dan leren skien.